fbpx

Kik vagyunk mi?

 

Novák-Sárközi Hajnalka Csilla vagyok a Természettel együttműködő ember életmód méhviaszkendőinek megalkotója.

2019 tavasza volt, amikor rátaláltam az interneten inspirációt keresve a méhviaszos kendőre egy amerikai oldalon. Teljesen felvillanyozott, hogy végre van valami megoldás a műanyag csomagolás helyett. Tovább kutattam, de rá kellett jönnöm, hogy itthon még alig ismerik. Ezért kísérletezésbe kezdtem, hogy hogyan tudnám előállítani ezt itthoni alapanyagokból itthoni körülmények között.

Mivel ruhaipari technikumot végeztem, nagyon közel állnak hozzám a textilek. A férjem pedig -aki a kezdetektől partner volt az ötlet megvalósításában- 18 éve méhészkedik, így az alap tudással mindketten rendelkeztünk.

Kísérleteink alatt minden interneten fellelhető „csináld magad” módszert végig vettünk, de egyik sem eredményezett minőségi kendőket. Ezért tovább gondolkodtunk együtt, amiből aztán egy év alatt lassan kibontakozott a megoldás. Egy teljesen egyedi módszert alkottunk meg, amivel már mi is elégedettek voltunk. Akkor jött a következő lépés, hogy meg akarjuk mutatni az embereknek, hogy mennyi felesleges műanyagot ki lehetne iktatni az életünkből a méhviaszkendőkkel. Tudjuk, hogy életmódot változtatni nehéz, de akiben már van igény arra, hogy környezettudatosan éljen, ők keresik a lehetőségeket és mi ilyen embereknek készítjük a csomagolókat.

Azért lett a boltunk neve Természettel együttműködő ember, mert bele akartuk foglalni mindazt az eszmét, ahogyan mi gondolkodunk a Földdel és a rajta élő élőlényekkel kapcsolatban. Azt gondoljuk az együttműködés még nagyon kevesek életét határozza meg jól bármilyen módon, nekünk ez a családunkban és a külső környezetükben is fontos.

A mi méhviaszkendőnk többségében helyi és magyarországi összetevőkből áll, az olajat és a fenyőgyantát leszámítva. Tökéletes a textil-viasz aránya, nem pereg le a viasz az anyagról, hosszú az élettartama, könnyű tisztítani és segítségével megoldható a környezetbarát életmód egy része.

Nagyon szeretjük az állatokat, szeretjük a Földet, és tudjuk, hogy csak használói vagyunk a természet csodáinak. Felelősnek érezzük magunkat a környezetünkért ezért az életmódunkat és a munkánkat is e szerint alakítjuk.

Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a méhviaszcsomagolás iránti szenvedélyünkhöz, hogy ne csak elvegyük, hanem vissza is adjuk a természet ajándékait anélkül, hogy kárt okoznánk benne.

Mert a természet szeretettel való gondozása közös ügyünk!

Szeretettel: Hajnalka és Norbert